Träning, Equiterapeut & lånehäst

Hej! Minns ni mig?
Jag har varit borta härifrån en vecka typ, ber om ursäkt för det!
Har inte mått jättebra då min mage strular en hel del, och dessutom tog jag en spontantripp till Stockholm i helgen.
Så har inte varit så mycket som har hänt i hästvägar ändå..

Men i måndags tränade vi för Yvonne och tog igen ett återbud, häst gick som en klocka och satte “kvartspiruetter” i galoppen åt båda hållen.
En kvartspiruett är egentligen en samlad hörnpassering där hästen vänder framdelen runt bakdelen på stället, alltså en fjärdedels piruett 🙂
Nu börjar det sitta det här med galoppsamling, fortfarande lite svårare i vänstergaloppen men det kommer, jag har inte bråttom!

Igår var Li Johansson ute från HorceForce, hon är Equiterapeut.
Hon gick igenom Kossan och överlag såg det bra ut, ingen låsning varken fram eller bak men något spänd bak på rumpan och speciellt i höger bak, sedan samma sak i vänster bog fram.
Hon satte även akupunkturnålar och gav oss ett schema med massa punkter som vi ska göra när det gäller stretching och massage!
Viktigt med underhållande och förebyggande arbete!

View this post on Instagram

Kossan har nålar i ryggen!

A post shared by Mira (@trattikatti) on

(Ursäkta den ojämna klippningen, har inte sett den ur denna vinkeln innan haha. Wellwell, tur att man inte ser båda sidor samtidigt)

Idag fick Kossan vila, skulle ha skrittat honom en sväng men kom inte ifrån jobbet i tid och sedan var det pissväder när jag väl körde ut så jag hann inte. För kl 19 skulle jag vara hos Yvonne för att bli tilldelad en häst, fick låna fina Cameo igen! Åh vilken trevlig häst 🙂
Mycket fokus på grunder idag, men det behöver man ibland också. Red en bra stund utan stigbyglar så jag lär känna att jag har ljumskar imorgon 😉

Imorgon åker jag tidigt ner till Halmstad för att festa loss lite och umgås med vänner från Högskoletiden en helg 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *