Skitsjukvård.

Idag har inte varit en bra dag.
Natten till igår sov jag inte mer än kanske 2,5h pga klåda över hela kroppen.
Läkaren sa ju till mig att sluta ta all form av läkemedel, inklusive mina allergitabletter…
Detta har nu resulterat i att jag har nässelfeber sedan i söndags kväll.
Små prickar, främst mellan fingrarna och på fötterna, men nu har det även spridit sig över resten av kroppen och ansiktet.

Tänkte att sömnbristen igår skulle hjälpa mig att få sova ordentligt inatt, men icke. Har förvisso sovit mer men inte på långa vägar ordentligt, sovit väldigt oroligt och vaknat en gång i timmen.
Idag vaknade jag med ännu mer klåda.

Ringde läkaren och bad om betapred, de återkom efter några timmar och sa att han hade skrivit ut Aerius (vilket är desloratadin, som är vanliga allergitabletter), som jag redan har hemma och som INTE hjälper mot detta. Förklarade det för sköterskan som ringde som skulle prata med läkaren och återkomma.
De återkom inte, iallafall inte i det ärendet.
De ringde en annan sköterska vid 15.30 och sa att proverna som jag tog på VC i fredags hade skickats in med fel kod så de hade blivit testade för fel sjukdom, så jag måste ta om dem.  Suck.
Passade då på att fråga sköterskan om hon visste något om min Betapred som jag ville ha, då gick hon och pratade med läkaren som svarade att det vill han inte skriva ut utan jag får gå på undersökning hos vårdcentralen isåfall. Där blev jag riktigt deppig och besviken, känner mig helt idiotförklarad av läkaren som inte verkar tro på mig när jag säger att jag har haft problem med nässelutslag sedan jag var typ 11 år och alltid fått Betapred utskrivet sedan dess.

Så jag tog saken i egna händer och lånade lite betapred av Anders mormor, jag vet att man inte ska äta andras receptbelagda medicin, men detta är varken beroendeframkallande eller något som är nytt för mig. Jag har alltså haft denna medicin i 11 år, tills jag flyttade till Dalarna och helt plötsligt är det inte en läkare som vill skriva ut det till mig.

Så nu har klådan lättat något och jag tänker sova ända tills jag blir 25 😉
Vi får se hur natten går och om det kliar imorgon om jag ska gå till jobbet…
Börjar bli lagom rastlös hemma -.-


2 thoughts on “Skitsjukvård.

  1. Michelle Petersson Reply

    Men ush då. KRYA PÅ DIG!! 😀

    1. admin Reply

      Tack! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *