Statistik!

Då våra system på jobbet ligger nere pga ett strömavbrott i Gävle så finns det inte så mycket att göra annat än att vakta telefonen om någon ringer eller att kompetensutveckla och läsa lite nyheter inom branschen.

Så jag pausade lite och började sammanställa ett Excel-dokument för att få överblick över de starter vi har gjort, främst för att se om jag kan hitta ett mönster bland hur domare dömer men också urskilja formtoppar etc.
Jag har också lagt till en kolumn för kommentarer då jag ska försöka fylla i en kort kommentar varje gång om det var något särskilt som påverkade poängen, om jag tyckte att domarens bedömning motsvarade känslan osv 🙂 Eller kanske vad vissa domare vill ha mer av eller inte tycker om
Kan vara nyttigt i framtiden när man anmäler till tävlingar då man ibland kanske kan rida lite annorlunda för att få bättre resultat 😉

Har delat upp det i flera ark:
ark

I Halland såg det ut såhär, sorterat på datum, egentligen har jag en kolumn med domare med. Men då det bara är min personliga uppfattning och för mitt individuella bruk så har jag valt att dölja deras namn:)
Min analys av Halland säger väl att man kan få relativt höga procent men ändå inte få en placering. Vilket är lite tråkigt.
Men ändå en helt ok första tävlingssäsong!

Halland

(Det är ett under att jag kan komma ihåg hur det kändes på nästan varje start haha)

Sedan flyttade vi till Dalarna i slutet på 2014. Och under tävlingssäsongen 2015 gjorde vi hela 23 starter!
Här kan vi se att vi gick ut rätt så svagt, att vi lyckades komma tillbaka bra, sedan hände något igen (i detta fallet fick han en låsning i bogen) och sedan tog det en bra stund innan vi kom tillbaka.
Vi avslutade året med att rida 4 raka godkända ritter på rad, och dessutom plocka två placeringar!
Dalarna 2015

I år har vi ju bara ridit en, vilket var igår. Vilket är lite tråkigt.
Men här är en sammanställning på hur det har sett ut, sorterat på procent, sedan vår första start i April 2014 fram till idag!
Analysen av det är väl att nu är det bannemej på tiden att vi börjar plocka lite rosetter tycker jag 😉
Av 12 godkända ritter har vi tagit 5 rosetter! Så så illa är det inte när det faktiskt går bra 🙂
dagsaatpplocka

Vad tycker ni? Visst är det roligt att ha statistik att titta på? 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *