Daladressyren – Lördag 28/7 – Debut i MsvC:2!! *BILDBOMB*

Lördag 28/7 – DEBUT MsvC:2

Lördag och det var dags för oss att debutera MsvC:2, planen var att få honom lite mer eftergiven samt rundare i galoppen då han blev lite hög i nacken i just galoppen dagen innan.

Framridning: 
Idag ville jag ha honom mjukare, så jag valde att rida fram honom lite längre, ca 45 min. I början var han jätteseg och loj och inte alls framme för skänkeln, men helt plötsligt efter ca 20 min sa det “poff” och så kändes det som att vi dansade fram. Helt klart bästa känslan i år på framridningen! Så himla fin häst.

Inne på banan:

Här fortsatte den jättehärliga känslan från framridningen, men återigen rider jag som en fyllekaja i skolorna hahaha. Vingliga linjer i öppnorna och även här blev jag lite passiv och vågade inte rida ihop honom för mycket = lite för hög nacke i traven samt inte helt eftergiven.
Sedan var det ju det där med bakdelsvändningar, jag hatar dem. Men i detta programmet är det inte koefficient (x2 på poängen) på dem, som det är i LA:4an, så det drar inte ner procenten lika mycket när jag misslyckas här. Men till min förvåning satte jag 5 och 5.5 på dem, vilket är bra mycket bättre än sist jag red bakdelsvändningar och fick 3 och 4a på dem, så jag var skitnöjd!
I galoppen var han MAGISK!
Alltså sån jääääkla bra känsla!
Men såklart så måste jag rida fel första gången jag testar ett nytt program, så efter första enkla bytet så tappar jag bort mig helt och börjar tänka. Jag visste att det inte var en ny serpentin direkt, och jag visste att det inte var snett igenom, så i nästa hörn vände jag tillbaka, som en halvcirkel, och kom precis då på att det var exakt vad jag skulle göra, fast från nästa bokstav och med överstrykning. Så jag ropade till domaren: “TA DET SOM EN FELRIDNING”, och gjorde om det – och tur var väl det för vi fick en 8a!
Sedan fick vi 7,5 på nästa galoppserpentin med förvänd galopp.

Jag var sååååå nöjd och glad över min fina fantastiska häst, som verkade tycka att det var kul! Det var så himla roligt att rida igen 😀
Resultat: 58.605% plats 16 av 21 starter

 

Bilderna nedanför är tagna av Event-Bilder som fotograferade hela helgen. Du hittar fler bilder från dem i Equipes webshop 🙂

 

Dessa bilder nedanför är tagna av bästa Elsa Hellman, som också följde med som hästskötare, tusen tack!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *